2013-ban jön a hibrid Porsche

Címkék: hibrid autó

2012.04.03. 13:26

Már csak alig másfél évet kell várni, hogy 2013. szeptember 18-án elinduljon a Porsche 918 Spyder gyártása. Természetesen nem véletlen a dátum, hiszen az amerikai dátumforma szerint ez éppen 9-18-nak olvasható.

A világ első konnektorról tölthető szuper-sportkocsijába az utasok mögött, középre beépítve kap helyet egy 4,0 literes, V8-as benzinmotor, amely várhatóan 570 LE-t teljesít majd. A benzinmotor hétfokozatú, duplakuplungos váltón át hajtja a hátsó kerekeket, de a villanymotoroknak köszönhetően könnyen megvalósítható a 4x4-es hajtás is. A jó súlyelosztás érdekében, az utas ülést 2 centivel előrébb építik be, mint a vezetőét.

Az autó fő érdekessége, hogy az első és a hátsó tengelynél is alkalmaznak majd egy-egy villanymotort. Ezek együttesen 218 lóerőt produkálhatnak, így összességében mintegy 770 lóerő feletti teljesítmény érhető el. A tervek szerint az autóban a lökhárítók kivételével az összes karosszériaelem karbonból készül majd.

Az Olaszországban tesztelt prototípuson, a benzinmotor kipufogóit ezúttal felül vezették ki, mint egy vonatkéményt, hogy jelentősen csökkentsék a hőmérséklet a motortérben. A Porsche 918 várhatóan 3 másodpercnél rövidebb idő alatt gyorsul 100 km/órára a végsebessége 320 km/óra lesz. Tisztán a villanymotorokat használva 25 kilométert tud megtenni az autó, így azonban „csak” 150 km/órás csúcssebességre képes.

A számmisztikánál maradva, a tervek szerint csak 918 darabot terveznek az autóból, de már most olyan érdeklődés mutatkozik iránta, hogy valószínűleg ezen a terven változtatni kell. Pedig nem egy olcsó autóról beszélünk, hiszen az ára nagyjából 180 millió forintnak megfelelő összeg lesz.

süti beállítások módosítása