A világ egyik legtekintélyesebb autó-kiállításának látogatói kézzelfogható élményt kaptak az autózás jövőjét illetően, illetve arról a technológiáról, amely mindezt lehetővé teszi. A BMW a közelmúltban megrendezett Frankfurti Nemzetközi Autó kiállításon (IAA) bemutatta új i3 típusú elektromos autóját. Ezen felül 25 darab i3 sorozatú autót bocsátott rendelkezésére kipróbálásra az autó kiállítás területén belül a látogatók részére, akik közül így sokan első ízben tapasztalhatták meg az elektromos autók által nyújtott élményt.

Ma még nem sokan használnak elektromos autót, de ez a maroknyi csoport minden bizonnyal hamarosan egyre népesebbé válik. A német kormány tervei szerint az évtized végére egy millió elektromos autó közlekedik majd Németország útjain. A német autógyártók szövetsége szerint pedig a németországi autógyárak eddig 16 új elektromos autómodell bevezetését jelentették be az elkövetkező pár évre vonatkozóan.
 
Az elektromos autó vásárlásakor felmerülő legfontosabb kérdés, az autó töltése. A legégetőbb kérdések, hogy rendelkezésre állnak-e töltőállomások a lakó- és munkahely környezetében, illetve a rendszeres közlekedési útvonalak közelében?
 
A tisztajövő.hu cikkéből kiderül, az autó- kiállítás ideje alatt az ABB biztosította az i3 típusú autók rendelkezésre állását az innovatív Terra 53 típusú gyorstöltő-állomásai segítségével, amelyek megfelelő választ adhatnak az elektromos autó vásárlását fontolgatók részéről felmerülő egyes kérdésekre.
 
A fogyasztók máris élvezhetik az egyenáramú gyorstöltő-állomások által kínált előnyöket, amelyeknél mindössze 15 percet vesz igénybe az autók feltöltése, azaz a jármű út közben is feltölthető, és nem szükséges 6-8 órát szánni az otthoni éjszakai feltöltésre. Ennek köszönhetően növekszik az elektromos autók hatótávolsága, azaz hosszabb utazásokra is alkalmassá válnak.
 
A Terra 53 gyorstöltő fejlett szoftverrel rendelkezik, amely alkalmazkodik a hálózati kapacitáshoz. Így a villamos-energia hálózatok biztonságának megőrzéséhez és a hirtelen jelentkező energiaigény kielégítéséhez nincs szükség költséges infrastrukturális beruházásokra, például, amikor sok háztartásban a nap végén az autótulajdonosok egyszerre szeretnék feltölteni az autójukat.

süti beállítások módosítása