Bővítette gyártókapacitását 883 millió  forintos beruházással a biomassza kazánokat előállító Viessmann Technika Dombóvár Kft. A társaság a fejlesztést az Új Széchenyi Terv 226 millió forintos támogatásával valósította meg.
 
A fejlesztés célja, hogy elősegítse a biomassza-kazánok magyarországi gyártásának megindítását. Jelenleg évi 6000 kis-, illetve 500 közepes és nagyteljesítményű kazánt gyártanak Dombóváron, a fejlesztésnek köszönhetően a darabszámot – összesen – kilencezerre kívánják emelni.
 
A Kft. német anyacége, a Viessmann Holding International GmbH leányvállalatainál mintegy 8000 embert foglalkoztat. A vállalat fő profilját korábban a hagyományos gáz- és olajtüzelésű kazánok jelentették, ma biomassza-kazánok, szolár-rendszerek, hőszivattyúk és biogáz-rendszerek gyártásával is foglalkozik.
 
A GmbH 2007-ben vásárolta meg a dombóvári Uniwatt Kft-t, amelynek jogutódjaként működik a Viessmann Technika Dombóvár Kft. A cég tájékozatója szerint a Viessmann a biomassza-kazánok gyártását teljes egészében Magyarországon végzi majd. A 280 embert foglalkoztató cég 95 százalékban külföldi piacokon értékesíti termékeit.
 
A Kft. 2011-ben 5,6 millió euró árbevételt ért el, a cég tervezett árbevétele az idén ennek több mint a duplája, 13 millió euró, míg a terveik szerint ez az összeg 2013-ban már 16 millió euró lenne.
 

süti beállítások módosítása