Az emberek többsége szerint a bankok segítségével leginkább a pénzzel lehet spórolni. A Deutsche Bank bebizonyította, hogy mással is. Január végén ugyanis befejeződött annak a 122,4 kilowattos napelem rendszernek a telepítése, mely a jövőben a New York-i székházuk számára fogja termelni az áramot.

A napelemeknek köszönhetően a Wall Street 60-as szám alatt található székháznak csökkenni fog a hálózati áramfogyasztása. Ezzel nagyjából 100 tonna szén-dioxid kibocsátását spórolják meg évente.

Az új napelem rendszer az 50 emeletes, 227 méter magas székház tetején, 224 méter magasan kapott helyet. Ennek köszönhetően ez nem csak Manhattan, hanem a világ legmagasabban fekvő tetőre szerelt napelem rendszere. A Deutsche Bank ez elmúlt 4 évben globálisan 7%-ról közel a tízszeresére, 65%-ra növelte a tiszta áram használatának arányát.

Az átadás kapcsán Seth Waugh, a Deutsche Bank Americas vezérigazgatója elmondta, a projekt csak egy az átfogó zöld programjaik közül, melyekkel azt szeretnénk elérni, hogy csökkentsék cégük fosszilis forrásból származó energiafogyasztását és fokozatosan váltsanak át megújuló forrásokra. A végső céljuk, hogy 2013-ra a Deutsche Bank teljesen szénsemleges legyen.

A New York-i a Deutsche Bank harmadik észak-amerikai napelemes projektje. A pisctaway-i projektjük 2011-ben lett kész, melynek eredménye egy hálózati áramtól független irodaépület. A negyedik projektjük pedig már kivitelezés alatt van, ez a New Jersey-i Parsippany-ban lévő részlegükön egy 1,5 megawattos rendszer telepítése.

süti beállítások módosítása