Az Amerikai Egyesült Államokban komoly politikai csatározások övezik a napenergia kérdését. A Kelton Research független kutatóintézet által végzett felmérés szerint azonban az amerikaiak 90 százaléka támogatja a napenergia felhasználását és a technológia fejlesztését.

A Renewable Energy véleménye szerint a megkérdezettek 80 százaléka úgy véli, a szövetségi kormányzatnak támogatnia kellene a napelemek gyártását az Egyesült Államokban, és állami támogatással kellene segíteni a napenergiából áramot előállítókat.

Abban az esetben, ha a megkérdezettek befolyással lehetnének az Egyesült Államok energia-politikájára 39 százalékuk a napenergiát nevezte meg támogatandó energia-forrásnak A földgáz 21, a szél 12, az atomenergia 9 százalékot kapott, míg a szenet csupán 3 százalék részesítené előnyben a jelenlegi helyzethez képest.

A válaszadók közel kilencven százaléka szerint kiemelten fontos, hogy az ország használja és fejlessze a napenergiát. A teljes népességen belül 80 százalék felett volt azoknak az aránya, akik szerint a kormányzatnak támogatnia kell a napenergia kihasználásához szükséges berendezések amerikai gyártását.

A megkérdezettek több mint fele úgy vélekedett, sokkal inkább választana egy terméket, ha tudná, hogy azt napenergia segítségével állították elő, munkálták meg. A kulcsfontosságú 18-44 éves korosztályban 61 százalék vélekedett így. Aggodalomra okot adó tényezőként a legtöbben a költségeket nevezték meg, míg a válaszadók egynegyedének a megbízhatóság hiánya miatt lenne fenntartása.

süti beállítások módosítása