Az Energiaklub egy kétéves nemzetközi projekt keretében egy innovatív felnőttképzés kialakításában vesz részt. A képzés célcsoportját olyan szakemberek alkotják, akik a biomassza-hasznosítás valamely területén dolgoznak, és fontosnak tartják ismereteik bővítését.

A képzés a környezetbarát biomassza-hasznosítás jellemzői mellett a tanácsadásban kulcsfontosságú naprakész gazdasági és jogi ismeretek, valamint kommunikációs készségek elsajátítására fókuszál.

A biomassza az egyik legfontosabb és legígéretesebb megújuló energiaforrásunk. A beruházási döntések, tervezési és kivitelezési folyamatok komplex tudással rendelkező, magasan képzett szakembereket igényelnek. A tanácsadásnak és a naprakész ismereteknek kulcsszerepük van. Az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programja által támogatott Q-BICON projekt (Kompetenciák a holnap energiáiért: Képzési terv biomassza-tanácsadók számára) egy megfelelő, magas minőségi követelményeknek megfelelő képzési terv kidolgozásával reagál a fenti igényekre.

Az Energiaklub Sajtóközleményéből kiderül, 2014 őszére a Q-BICON projekt kifejleszt egy piac- és gyakorlatorientált felnőttképzési programot. A felnőttképzési program fejleszti a résztvevők technikai, gazdasági és jogi ismereteit, továbbá a szervezési és kommunikációs készségeket. A három hónapos képzés részben tantermi, részben e-learning oktatással valósul meg.

A képzés célcsoportját olyan szakemberek alkotják, akik a biomassza-hasznosítás valamely területén dolgoznak. Ajánljuk a képzést továbbá döntéshozóknak, és a köz- és privát szférában, valamint civil szervezetekben dolgozó szakembereknek.

A célcsoport számára szükséges kompetenciákat figyelembe vevő képzés a következő témákat öleli fel:
Energiarendszerek
A biomassza fenntartható felhasználása energetikai célokra
Projekt menedzsment, jogi háttér és finanszírozás
Kommunikáció és az érintettek bevonása

Az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt az új Q-BICON tesztképzésben. A tesztképzések 2014 tavaszán indulnak Berlinben, Budapesten, Minikowóban és Welsben.

süti beállítások módosítása