Az angol nemzeti légitársaság tartja magát az előzetes terveihez, és szándékai szerint továbbra is megvásárolná London mellett létesülő bioüzemanyag gyártó üzemben előállított kerozint. A GreenSky London kezdeményezés keretén belül készülő üzem évente nagyjából 500 000 tonna hulladékból 50 000 tonna repülőgép üzemanyagot, 50 000 tonna biodízelt és egyéb üzemanyagot állítana elő.

A tervek szerint a Solena Fuels Corporation fogja szolgáltatni a magas hőmérsékletű gázosító eljárást biztosító berendezést, míg az Oxford Catalysts Group/Velocys szolgáltatja a gázból folyadékot előállító katalizátorokat.

Az építkezés már megkezdődött a kiválasztott London közeli területen. Szakemberek számításai szerint a beruházás nagyjából 1000 embert, míg a kész üzem további 150 embert tud foglalkoztatni. Ha minden a tervek szerint halad, az első üzemanyagot két év múlva, 2015-ben szállíthatják le a British Airways-nek, amely tíz év alatt 500 millió dollárt fizet érte.

A British Airways még 2010-ben írt alá egy szerződést egy amerikai céggel, melynek értelmében közös befektetéssel bioüzemanyag gyárat hoznak létre kifejezetten a légi ipar számára. Az akkori elképzelés szerint az üzemnek 4 kelet Londoni hely közül választják ki a megfelelőt.

A három évvel korábbi tervek arról szóltak, hogy biomasszát fognak felhasználni benne, és évente 73 millió liternyi üzemanyagot állítanak elő. Ez a lépés British Airwaysnek azt a célját szolgálja, mellyel 2050-re felére csökkentené a szén-di és monoxid kibocsájtását. Az első London mellett készült bioüzemanyagot tervek szerint 2014-ben fogják felhasználni.

süti beállítások módosítása