Miközben nálunk tombol a kánikula, az északi népek sokszor ilyenkor is fáznak. A nagy hidegben pedig jólesik a kandalló mellé leheveredni egy pohár forró teával, vagy egy pohár testes vörösborral.
 
Azonban a kandalló gyártók között is akad olyan, amelyik már a környezetkímélés vezérel.
A skandináv Vauni kandalló-gyártó cég kifejezetten a bioetanollal működő szerkezetekre specializálódott. Sikerüket előrevetíti, hogy a környezetkímélő technológiát meghökkentően formabontó dizájnnal párosítják.
 
Markus Grip a cég dizájnere által tervezett, Globe fantázia névre keresztelt, termék gömb alakú, mobilis, ennek köszönhetően pedig 360 fokban elforgatható. Legnagyobb előnye azonban, hogy nincs szüksége füstelvezetőre.
 
A kandalló tüzelőanyaga bioetanol és körülbelül 5 százalékban a láng színét megfestő adalékanyag. A tűztér kialakítása nagyon biztonságos és egy speciális kerámiaszivacs miatt nem szükséges más anyag a működtetéshez, nagyon tisztán ég, nem keletkezik korom, káros égéstermék, füst
 
A kandalló súlya még a 40 kilogrammot sem éri el, és az előzetes számítások szerint egy átlagos 20 négyzetméteres helyiséget minden gond nélkül be lehet fűteni vele. A 2 literes üzemanyagtartály, fogyasztása 0,4 liter óránként.
 

süti beállítások módosítása