Az év esküvőjének valószínűleg Vilmos herceg és Kate Middleton frigyét tartják, de a második helyre valószínűleg II. Albert monacói herceg és menyasszonya, Charlene Wittstock násza a befutó.

Amíg az ilyen eseményeken általában Mercedesből vagy Rolls-Royce-ból szoktak integetni a friss házasok, Alberték egy Lexus LS 600h L Landaulet hátsó üléséről teszik majd ezt.

Az eltökélt környezetvédő hírében álló herceg kérésére a Lexus brüsszeli mérnökei apró darabjaira szedték az autót, átalakították majd úgy rakták össze, hogy a váz megerősítéséhez több helyen kevlárt és szénszálas műanyagot használtak.

A hercegi párt pedig nem ponyva, hanem egy huszonhat kilogrammot nyomó polikarbonát tető védi majd, amelyre környezetbarát, vízbázisú fényezést vittek fel kézzel. Az átalakítás összesen mintegy kétezer munkaórát vett igénybe.

Az autó egyelőre egyedi darab, kimondottan az esküvőre készült, de tervezői nem tartják kizártnak, hogy elkötelezett környezetvédők a későbbiekben rendelnek majd belőle. Valószínűleg minden csak a pénztárcájuk vastagságán múlik majd.

süti beállítások módosítása