Az Opel év végére tervezte az új elektromos meghajtású modellje, az Ampera bemutatását. A modell - amelytől a márka megerősödését remélték - azonban műszaki problémák miatt késik.

 

Hiába indult el több európai országban is a bevezető kampány, - és érkezett közel hétezer darabra előrendelés - az értékesítést mégsem kezdték el, mert egy törésteszten kigyulladt az új kocsi amerikai testvérmodellje, az Amperával műszakilag azonos Chevrolet Volt.

Az amerikai General Motors (GM) európai leányvállalatának vezetője nemrég még úgy nyilatkozott, hogy az Ampera az Opel számára egy igaz reklámkampány négy keréken. Úgy gondolták az elektromos meghajtású autó kidomborítja majd a modern, előremutató, innovatív jelleget a márka arculatában.

Az amerikai közlekedési hatóság azonban vizsgálatot indított a kigyulladt tesztautó ügyében, és egyelőre ennek eredményét várják, közölte az Opel szóvivője. Ha az Ampera megfelel a teszteken, mintegy 43.000 euróba kerül majd. Nagyjából 80 kilométeres távot akkumulátoros üzemmódban, benzin felhasználása nélkül tesz meg.

Hosszabb utazásoknál bekapcsol az úgynevezett hatótáv-növelő motor. A benzinnel működő motor a generátort hajtja meg, amely áramot fejleszt, a kocsi így egyszerre akár 500 kilométert is képes megtenni.

 

süti beállítások módosítása