A világ legnagyobb autógyártói már korábban is számos fejlesztést tettek, hogy autóik minél környezetkímélőbbek legyenek. Ehhez a körhöz csatlakozott a BMW, amely i sorozatával próbál meg újítani. Az első két koncepcióautót Frankfurtban mutatták be, és az ügy nagyszabású mivoltát jelzi, hogy a kampányhoz kapcsolódó reklámfilm zenéjét a Golden Globe díjas Abel Korzeniowski szerezte.

A BMW sokáig nem tekintette komoly alternatívának a hibrid megoldásokat, taklán ennek is köszönhető, hogy a legnagyobb márkák közül az utolsók között áll elő elektromos meghajtást (is) alkalmazó modellekkel.

Ugyanakkor a koncepciójukat korábban már bemutatták, de a BMW i3 lesz a BMW első szériagyártású, teljesen elektromos meghajtású járműve. Az autót elsősorban a városi közlekedésre tervezték, így a megszokott BMW-s jellegzetességeket, tulajdonságokat hordozza magán.

A BMW i8 ellenben egy újgenerációs progresszív és innovatív sportautó. A meghajtásához a kellő nyomatékot egy olyan robbanó- és egy elektromotor kombinációja hozza létre, amely a gazdaságos üzemanyag-felhasználást is biztosítja.

A BMW i járműveknél nem a hagyományos, benzin vagy dízel üzemanyaghoz tervezett autók dizájnját vették alapul. Teljesen tiszta lappal indultak és elektromos meghajtásban gondolkodva építették fel a járműveket. A tervezők úgy gondolták, a hagyományos modellre nem lett volna értelme ráerőltetni az elektromos autóhoz szükséges eszközöket. Fő alapanyagként szénszálas erősítésű polimert használtak, amely ahhoz képest, hogy olyan erős anyag, mint az acél, fele olyan nehéz.

süti beállítások módosítása