A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lelkes hallgatók munkájának és cégek anyagi támogatásának eredményeképpen elkészült egy tizenkét négyzetméteres műhely, ahol az egyetemen két éve tevékenykedő csapat építheti meg legújabb elektromos versenyautóját.
 
A hallgatók eddig egy egyetemisták közti versenyre építették autóikat, de idén már nagyobb kategóriába lépnek. Az eddigi járműveiket akkus fúrók hajtották, idén azonban saját elektromos hajtáslánc fejlesztésébe fogtak. Ehhez viszont már elengedhetetlen volt egy „főhadiszállás” kiépítése az egyetemen belül.
 
A hallgatói kezdeményezést az Anyagtudomány és Technológia Tanszék vezetője, Dr. Dévényi László karolta fel, segítve ezzel is a hallgatók tanórán kívüli tevékenységét. Az öt hallgatóból álló csapat az elmúlt félévben sikeresen vonzott több céget is az egyetemre, ezzel finanszírozva a műhely létrehozását.
 
Az összefogással mindenki jól jár, a hallgatók szerszámokat és ezzel együtt lehetőséget, a cégek pedig reklámot kapnak, hiszen logójuk kifüggesztésre kerül a műhely külső falain. A Műegyetem közleményéből kiderül, a csapat későbbi tervei közt szerepel járművük továbbfejlesztése innovatív megoldásokat felhasználva, melyeket a győri Széchenyi futamon próbálnak ki legközelebb versenykörülmények között.
 
A csapat munkája a honlapjukon is követhető: www.paradicsomcsapat.hu.

süti beállítások módosítása