Az utóbbi évek pusztító szárazsága édesszájúvá tette az amerikai szarvasmarhákat: a megnövekedett takarmányárak miatt egyre több farmer talál alternatívát az édességekben. Az Indiana államban élő Mike Yoder például kedvezményes áron jutott egy rakomány színes cukordarához 450 tehene számára.

Más farmerek keksszel, gabonapehellyel, mályvacukorral, sőt, egyesek gumimacival etetik állataikat. "Első pillantásra ez furcsának tűnhet, de működik" -– mondta el Ki Fanning agrárszakértő. A módszer azért is jó, mert az így felhasznált élelmiszert egyébként csak kidobnák, hiszen a takarmány a feleslegekből származik.
   
Tehát míg a hagyományosan takarmányként használt kukoricát biobenzinként az autók tankjába töltik, az emberek által elutasított élelmiszert a marhák kapják. 
    
A szakértők, kereskedők és farmerek hangsúlyozzák, hogy az újfajta cukordiéta nem károsítja az állatok egészségét. Az édesség csak egy része a kérődzők táplálékának, a legfontosabb ugyanis a zsír, cukor és energia megfelelő keveréke -– emelte ki a nebraskai Hansen Mueller gabonakereskedő szóvivője. A vállalkozás ebből a megfontolásból vette fel kínálatába a csokoládékockát is.

süti beállítások módosítása