Egymilliárd forintos beruházásban alakítanak ki ipari parkot a Nógrád megyei Bátonyterenyén, ahol a vállalkozások betelepítésével legalább 65 új munkahely teremtése a cél. A kisterenyei városrészben év végére készülhet el a beruházás, amelynek alapkövét március közepén tették le.

Heritesz Viktor, a beruházó Kisterenyei Ipari Park Ingatlanfejlesztő Kft. projektvezetője az alapkőletételt megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a fejlesztéshez 480,6 millió forintot az Új Széchenyi Terv keretében nyertek el.

A tervek szerint a 10,67 hektáros ipari területet teljesen közművesítik, amelyen egy 150 négyzetméteres irodaépület mellett, összesen 11 vállalkozási területet alakítanak ki. Az új ipari parkba mezőgazdasági hulladékkal üzemelő biomassza erőművet telepítenek, így teljesen önellátóak lesznek.

A támogatás nagysága nem véletlen, a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke kifejtette, a megyében a négy városrész egybeolvadásával létre jött Bátonyterenye, amely így egységes városként a befektetés-ösztönzéshez és az ipartelepítéshez szükséges feltételrendszer biztosítása szempontjából eredményeket tud felmutatni.

Nógrád megye harmadik legnagyobb városának polgármestere elmondta, számukra prioritás a munkahelyteremtés, mert a megyében itt a legmagasabb a munkanélküliség. Kiemelte, hogy az ipari park kialakítása során a beruházó Kft. helyi munkaerőt alkalmaz, továbbá bejelentette, hogy előkészítés alatt áll a második ipari park létesítése is a városban.

süti beállítások módosítása