A svédek már korábban is számos lépést tettek az alternatív üzemanyagok felhasználásának terén. Ez a személyautók mellett a buszokra és a két legnagyobb teherautó-gyártóra (Volvo, Scania) egyaránt igaz volt.

A két cég korábban is hatalmas versenyt vívott egymással, és ez újabban a gázos és alkoholos meghajtású autókra is igaz. A Scania legújabb lépése, hogy a gyártáshoz szükséges szállítmányozási feladatokat a részegységek és különböző gyáregységek között csak és kizárólag bioetanollal hajtott teherautók végzik.

Terveik szerint ezzel a lépéssel a műveletek éves CO2 kibocsátása 70%-al csökkenne, ez pedig 12 háztartás szén-dioxid kibocsátásának felel meg. Természetesen ez nemcsak a környezetvédelemről szól, hiszen ez egy tesztlehetőség a gyártó számára, amelynek eredményei után, tovább fejlesztheti a jelenlegi meglévő technikáját.

A Scania már 20 évnyi tapasztalatot halmozott fel az alternatív üzemanyagok, például etanolt használó járművek fejlesztésében. Termékkoncepcióját és gyártási rendszerét korábban is a hatékony energiafelhasználás és az elővigyázatosság elve jellemezte. Környezetbarát megoldásaik az erőforrások és energia hatékony felhasználásán alapulnak, és egyúttal megfelelnek az ügyfelek alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással és károsanyag-kibocsátással kapcsolatos igényeinek is.

A Scania válasza a fenntartható közlekedés és szállítás problémájára új gondolatokkal ötvözi a bevált hagyományokat, ennek eredményei a megújuló üzemanyagok, a hibridtechnológia, a járművezetők képzésére fektetett nagyobb hangsúly és nagyobb hatékonyság a személyszállítási és fuvarozási ágazatban.

süti beállítások módosítása