A Nissan már eddig is vezető szerepet töltött be az elektromos autók fejlesztésében. Az utcai forgalomra készült modelljei mellett már korábban is gyártott versenyzésre alkalmas autókat, így ennek volt köszönhető, hogy június végén a 89. Pikes Peak International Hill Climb elnevezésű hegyi versenyen egy 100%-ban elektromos Nissan LEAF is elindult.

Ez alkalommal még tovább mentek és egy áramadó villanyautót fejlesztettek ki. Az autó teljesítményére jellemző, hogy egy esetleges lakossági áramszünet esetén a kocsi akár 50 órán át is biztosítani tudná akár egy lakás áramellátását.

Az energiaforrást egy lítium-ionos akkumulátorsor adja, amelynek tárkapacitása 24 kilowattóra, ami egy átlagos japán otthon kettő napi fogyasztásának felel meg. A tervek szerint a jármű Európában az év folyamán kerül majd kereskedelmi forgalomba.

Az autó alapcélja továbbra is a közlekedés lenne, de bármilyen okból eredő áramkimaradás esetén is használható. Használata nem igényel komolyabb műszaki ismereteket, egyszerűen rá kell csatlakoztatni akkumulátor-együttesét a lakás vagy ház áramelosztó paneljére.

Természetesen a házat erre alkalmassá kell tenni, illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy az autó használhatóságához annak töltésére alkalmas kúthálózatra is szükség van.

süti beállítások módosítása