Itt az új Audi A6 hibrid

Címkék: hibrid autó

2011.08.08. 10:57

Az Audi sem akar lemaradni a hibridmodellekkel előálló autógyártók közül, így a Q5 quattro után kijött a típus második sorozatgyártású hibridmodellje az Audi A6 Avant. A jármű érdekessége, hogy 100 km/órás tempóig akár tisztán elektromos hajtással is haladhat és a hatótávolsága 60 km/órás sebesség mellett három kilométer.

Az új – mellesleg 245 lóerős - Audiban található belsőégésű motor a fékezési fázisok alatt energiát táplál vissza elektromos rendszerbe, míg az intenzív gyorsításokhoz mindkét motor igénybe vehető. A belsőégésű erőforrásául egy 155 kW (211 LE) teljesítményű 2.0 TFSI aggregát szolgál.

Ez egy 40 kilowattot (54 LE), illetve 210 newtonméter forgatónyomatékot előállító elektromos motorral működik együtt. A komplex erőátviteli rendszer az első kerekeket hajtja. Enyhe fékezéskor egyedül a generátorként működő elektromos egység gondoskodik a lassulásról, az erőteljesebb fékezéskor a hidraulikus üzemi fék is aktiválódik.

Az Audi A6 hybrid a V6-os motorok erejét a négyhengeresek fogyasztásával kombinálja. Álló helyzetből 7,3 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás sebességre, benzinfogyasztása 100 kilométerenként ideális esetben 6,4 liter, de ez valószínűleg jóval több is lehet, ha valaki kipróbálja az autót csúcssebességen és 238 km/órás sebességgel megy vele.

A tervek szerint 2012-ben érkezhet hozzánk az új Audi, amely azonban quattróval és kombival kombinálva egyelőre nem rendelhető. Hazai áráról egyelőre nincs közelebbi információ, de Németországban 55 ezer euró, azaz körülbelül 15 millió forint az ára.

süti beállítások módosítása