Németországban növekszik az alternatív forrásokból származó áram mennyisége. Ez azonban gondot jelent az RWE-nek, Németország második legnagyobb energiakonszernjének. Emiatt a cég úgy döntött, hogy több hagyományos - gáz- és szénbázisú - erőművét leállítja.

A Süddeutsche Zeitung cikkéből kiderül, ezek kapacitása összesen 3100 megawatt, ami az RWE teljes kapacitása mintegy 6 százalékának felel meg. Az esseni cég szerint a napenergia használatának növekedése azt jelenti, hogy számos erőműve mér nem nyereséges. Külön kiemelték, hogy az érintett erőművek Németországban és Hollandiában találhatók.

A vg.hu cikkéből kiderül, az alternatív energiák egyre nagyobb térhódításának köszönhetően az idei év első felében az RWE hagyományos energiagyártó részlege csaknem kétharmados eredménycsökkenést szenvedett el.

Ez azt eredményezte, hogy a nettó eredmény 38 százalékkal esett és alig egymilliárd eurót ért el. Németország legnagyobb energiaszolgáltatója, az E.On nemrég szintén erőművek leállítását jelentette be.

Az RWE tavaly nyáron Lengyelországban vásárolt szélerőművet, idén januárban pedig a davosi A Világgazdasági fórumon három évre szóló megállapodást írt alá a biológiai változatosság témakörében a legnagyobb német energiaszolgáltató cég, az RWE, illetve az IUCN. Akkor úgy fogalmaztak, hogy a megállapodás célja az, hogy a biológiai változatosság fenntartása még jobban megjelenjen a cég üzleti döntéseiben.

süti beállítások módosítása