Hollywood két kiemelkedő tehetségű  színésze is Monacóban járt múlt hétvégén, ahol a Forma-1-es paccockban vendégeskedtek, és szót ejtettek a Formula E-ről is. A környezetvédelem mellett elkötelezett Cameron Diaz és Leonardo DiCaprio a jövőben az elektromos bajnokságot is promotálni fogják.
 
Az elmúlt hétvégén Monaco volt a házigazdája a soron következő Forma-1-es futamnak. Ennek kapcsán szombat este a két hollywoodi sztár egy exkluzív koktélpartira volt hivatalos a Port Herculesbe, ahol a Tag Heuer óragyártó jachtján ünnepeltek.
 
Az eseményen jelen volt Jenson Button, Sergio Pérez és Romain Grosjean is, míg a WRC-t Sebastien Ogier képviselte. Másnap már a célegyenesben parolázott Diaz és DiCaprio, természetesen a McLaren vendégeként.
 
A tisztajövő.hu cikkéből kiderül, a szombati partin szóba került a fenntarthatóság és a Formula E is, amely az első elektromos világbajnokság lesz a sport történelmében. „A Long Beach Grand Prix-n nőttem fel, amely az első betekintés volt számomra a nyitott karosszériás versenyzésbe” – mondta a színésznő.
 
A többek között a Charlie angyalai című  filmben is szereplő színésznő elmondta, nagyon örült, hogy ott lehetett, a Forma-1 legnagyobb presztízzsel bíró pályáján. Lenyűgöző élmény volt számára találkozni azokkal a versenyzőkkel, akik az életüket teszik kockára.
 
„Mivel a fenntartható fejlődés jelenti az egyik legfontosabb pontot számomra – ahogy mindenkinek a jelenlévők között –, különösen fel vagyok villanyozva a Formula E-vel kötött partneri kapcsolat miatt. A Formula E az egész világon a legmagasabb színvonalat képviseli az elektromos autók versengésében” – nyilatkozta Diaz.
 
DiCaprio véleménye szerint Monaco a legnagyszerűbb verseny a világon. „Nagyon boldog vagyok, hogy már több éve együtt dolgozok a Tag Heuerrel a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot ösztönző kezdeményezéseken, különös tekintettel az NRDC-re és a Green Cross Internationalra. Már nagyon várom a legújabb kalandokat a Formula E-vel” – mondta a roppant népszerű színész.

süti beállítások módosítása