A McDonald’s 2011 júliusában indított bioüzemanyag programot az Egyesült Arab Emírségekben. Az akkor üzembe állított járműflotta mára több mint egymillió kilométert tett meg újrahasznosított növényi olajból készült üzemanyaggal.

A tisztajövő.hu beszámolója szerint a használt növényi olajat a cég helyi éttermeiből gyűjtik össze, ezt a Neutral Fuels alakítja üzemanyaggá. A McDonald's közleménye szerint az alternatív üzemanyag használata 80%-kal csökkentette a járművek üvegházhatású gáz kibocsátását.

Rafik Fakih, a McDonald's UAE ügyvezető igazgatója elmondta, mindössze 17 hónap alatt hihetetlen eredményeket értek el, amelyek hatalmas mértékben járultak hozzá kibocsátás-csökkentési céljaik eléréséhez az Emirátusokban. Bíznak benne, hogy a következő években továbbfejleszthetik e fenntartható kezdeményezést és tovább növelhetik a bioüzemanyagok használatának mértékét.

A McDonald's programja az egyedülálló a régióban, amely intenzíven érdeklődik az alternatív energiák iránt, egyrészt saját kibocsátásának csökkentése, másrészt olajexportjának maximálása miatt.

süti beállítások módosítása