Nemcsak elsőségét őrizte meg kategóriájában, de még javított is tavalyi eredményén a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata az alternatív hajtású járművek spanyolországi versenyén, ahol a bioetanol üzemanyagra átállított Megaméterrel versenyeztek.

Sikerüknek köszönhetően most már nemcsak a benzinüzemű, hanem a bioetanollal hajtott járművek rangsorában is a világ második legkisebb fogyasztású járművét tudhatják magukénak. Benzinnel 2696 km-t, alkohollal - az idei verseny eredménye szerint - 1646 km-t tudna megtenni a kecskemétiek Megamétere 1 liter üzemanyaggal.

A magyar csapat 311 km-t javított tavalyi eredményén és ezzel nemcsak a pályacsúcsot döntötték meg kategóriájukban, hanem világviszonylatban is a második helyre kerültek.

A Murcia tartomány energiagazdálkodási hivatala által meghirdetett Solar Race Region Murcia a harmadik legnagyobb fogyasztási verseny, amelyen akkumulátoros, napelemes, valamint bioetanollal és hidrogénnel hajtott járművek versenyeznek. Cél, hogy a járművük a legkevesebb energia felhasználásával a legmesszebbre jusson.

A járműveknek négy kört, mintegy 13,7 km-t kellett megtenniük legalább 25 km/órás átlagsebességgel, s az öt próbálkozási lehetőség közül a három legjobb átlagát számítják hozzá a végeredményhez.

süti beállítások módosítása