A Toyota idén is részt vett az üzemanyagcellás elektromos járműveknek évente megrendezett kétnapos eseményen a franciaországi Strasbourgban. A japán autógyár az európai politikusoknak mutatta be hidrogén üzemanyagcellás járműveit.
 
Az ötödik alkalommal megtartott Drive ’n’ Ride tesztrendezvény célja a hidrogén üzemanyagcellás elektromos autók fejlettségének bemutatása, és a hidrogén-töltőhálózat kiépítésével kapcsolatos feladatok meghatározása.
 
A hidrogén üzemanyagcellás technológia továbbra is fontos része a Toyota többszintű fejlesztési politikájának, amelynek célja, hogy a „tökéletes öko-autó” megalkotásával fenntartható megoldást kínáljon az energiaellátás és a közlekedés keltette emisszióval kapcsolatos problémákra.
 
A Toyota aktívan támogatja azokat a Németországban, Skandináviában és az Egyesült Királyságban elindult kezdeményezéseket, amelyek az üzemanyagcellás járművek és a hidrogén-töltőállomások piaci bevezetését szorgalmazzák. Németországban nemrégiben bejelentették, hogy a jelenlegi 14 töltőállomásból álló hálózat 2015-ig 50 egységre bővül. Más európai országok – többek közt Franciaország és Hollandia – ugyancsak vizsgálják a hidrogénalapú mobilitás lehetőségeit.
 
A bevezetem.hu beszámolójából kiderült, hogy az eseményen részt vevő európai parlamenti képviselők, politikai tanácsadók és más érintett döntéshozók hat különböző üzemanyagcellás modellt tesztelnek a Toyota, a Daimler, a Honda, a Hyundai, az Intelligent Energy és az Opel kínálatából. Emellett megtekinthetik a feltöltés folyamatát is egy teljes egészében mobilizált, kompakt kialakítású hidrogéntöltő állomáson. A berendezést – amely az első ilyen létesítmény Strasbourgban – az Air Liquide vállalat bocsátotta rendelkezésre a rendezvény alkalmából.

süti beállítások módosítása