A Siemens létrehozta minden idők leghatalmasabb szélkerék-lapátjait, és elkezdte azok szállítását a dán partok felé, ahol 2012 őszén tervezik üzembe helyezni a kész erőművet. Az egyenként 75 méteres lapátok szállítása valószínűleg a gyártásnál is komolyabb kihívást jelent.
 
Annak ellenére, hogy a gyártási módnak köszönhetően a lapátok méretükhöz képest igen könnyűek (20 százalékkal kisebb a tömegük, mintha hagyományos technológiával készültek volna), így is 25 tonnát nyomnak.
 
A lapátokat Osterildbe viszik, a skandináv ország nagy szélturbináinak elsődleges tesztközpontjába. A prototípus egy hat megawattos tengerbe telepített szélerőmű lesz, amelynek célja a part menti szelek erejének maximális kihasználása.
 
Bármily hihetetlen, a Simens mérnökei a B75 lapátokat egy darabban gyártották le, hogy azok áramvonalasságát semmiféle kapcsolódási pont ne zavarja. Az alkalmazott IntegralBlade eljárás során üvegszállal megerősített epoxigyantát és balsafát dolgoztak össze egy hatalmas öntőformában, így a lapátok rendkívül tartósak és anyaguk gyakorlatilag hibátlan, ami nagyon fontos lehet, amikor 200 tonnányi levegő áramlik át köztük minden másodpercben.

A felállított szélerőmű turbinája összesen 18 600 négyzetméternyi területet jár be, és a lapátok csúcsainak sebessége elérheti a 290 km/órát is. Az extrahosszú lapátoknak köszönhetően a 6 megawattos turbina 65 százalékkal nagyobb teljesítmény leadására képes, mint a Siemens előző, 3,6 MW-os erőműve.
 

süti beállítások módosítása