A Kangoo Z.E., a Renault elektromos kishaszongépjárműve elnyerte a „2012 Kishaszongépjárműve” címet. A díjat 22, erre a szakterületre specializálódott európai szakújságíró szavazta meg. A szavazás során most először hódította el a díjat elektromos gépjármű.

A győztes típus a megszerezhető 168 pontból 104-et szerzett, megelőzve többek között az Iveco Daily-t, a Fiat Ducatot és a VW Caddy-t. A zsűri indoklásul a zéró-emissziót, illetve a jármű praktikus és gazdaságos tulajdonságait emelte ki.

Szakemberek szerint a Renault jelentősen hozzájárul környezetvédelmi fenntarthatósághoz, ami az egyik legfontosabb kérdése a közúti áruszállításnak, és a Kangoo Z.E.-vel elérhető közelségbe hozta az elektromos kishaszongépjárművet az átlagemberek számára is.

Az akkumulátort a Kangoo Z.E. padlója alá tervezték, ennek köszönhetően ugyanazt a raktér méretet nyújtja, amit az Otto-motoros változatok. Nem mellékesen, ez az első olyan teljesen elektromos meghajtású kishaszongépjármű, amelyet egy autógyártó az első csavartól az utolsóig házon belül épített.

A Kangoo Z.E.-nek nem ez volt az első sikere, hiszen korábban már Dániában is elnyerte az Év kishaszongépjárműve címet, míg Írországban például a Közúti Áruszállítás Környezetvédelmi Díjával tüntették ki.

süti beállítások módosítása