A tavalyi évben a legtakarékosabb gépjárművek versenyén első helyet szerzett VLC (Very Light Car) kijött legújabb, hibrid modelljével. Az autó mindössze 470 kilogramm, és az alkohollal és benzinnel üzemelő egyhengeres motoron kívül villanymotor is található benne, melyet egy 10 kWh- akkumulátor csomag hajt.

A próbák után gyártók által mért adatok alapján megdöbbentő számok jöttek ki. A gyártó 91 mérföldet (146 km), tett meg 45 mérföld/órás (72km/h) tempóban a kocsival a teszt során. Ez alatt 0,76 liter/100 kilométeres fogyasztást mértek. Úgy vélik a hihetetlen számokban az autó kis tömege és a jó légellenállási együttható is szerepet játszott.

A VLC tavaly robbant be a köztudatba, amikor megnyerte az X-díj alapítvány díját. Ez volt az egyetlen négyüléses, 280 literes csomagtérrel rendelkező jármű, ami állva tudott maradni a sorozatban. Az akkor bemutatott jármű E85-ös alkohol üzemű, farmotoros, erőforrása egy egyhengeres, turbófeltöltéses, 40 LE teljesítményű, 250 köbcentiméter űrtartalmú motor, amivel 160 km/h végsebességet érhet el.

Hátsókerék hajtását egy hatsebességes szekvenciális váltó biztosítja, egy tankolással 950 kilométert tud megtenni, az utasok kényelmét fűtés, légkondicionáló és egy iPod-hoz kialakított hangrendszer biztosítja. Az X-díj versenyen a többszörös Le Mans győztes volt Formula 1-es pilóta, az olasz Emanuelle Pirro ült az egyik VLC volánjánál.

süti beállítások módosítása