Ha két gyáróriás összefog, akkor abból az esetek többségében valami nagyon jó szokott kisülni. Márpedig a Volvo és a Siemens együttműködése valami ilyet sejtet. A kínai Zheijang Geely Holding Group tulajdonában lévő svéd Volvo Cars és a német Siemens AG ugyanis megállapodott egy új elektromos autó fejlesztéséről és gyártásáról.

A két cég megállapodása alapján a Siemens gyártja majd az új Volvo modellekhez szükséges villanymotorokat. A szerződés alapján ez a teljes elektromos hajtáslánc, töltési- és energiatárolási rendszer kifejlesztésére is kiterjed. Első lépésként a Volvo C30 Electric hajtásláncát fejlesztik tovább.

Az új elektromos Volvo első kísérleti példányai az év végére készülnek el. A Siemens vezetői egyébként már korábban jelezték, hosszú távú céljuk, hogy globális rendszerszolgáltatóvá váljanak az elektromos autók gyártási technológiájában.

A sokak szerint az autók királyának tartott Volvónál úgy tervezik, hogy egy teljesen új szintre emelik elektromos-autó gyártási technológiájukat.

Ennek első lépéseként még a nyáron elindították az elektromos hajtású modellek fejlesztési stratégiájának keretében a hatótáv növelő rendszerrel felszerelt tesztautók gyártását. A projekt kiemelt jelentőségét jól mutatja, hogy a Svéd Energiaügynökség és az EU is támogatja.

süti beállítások módosítása