2013. augusztus 1-jei hatállyal Hizó Ferencet nevezték ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkárának. A helyettes államtitkárság a minisztériumon belül a Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős Államtitkárság alá tartozik.

Hizó Ferenc a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján és a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte közgazdász diplomáit. 2011 óta áll a tárca alkalmazásában, először az Energiagazdálkodási Főosztályt, később a Kiemelt Közszolgáltatások Főosztályát vezette. Ezt megelőzően pénzügyi és energetikai területen dolgozott.
 
A zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár feladatkörében gondoskodik a megújuló energia hasznosítás elterjesztése, valamint az energiahatékonyság- és az energiatakarékosság-fokozás stratégiai feltételeinek megteremtéséről, továbbá a klímapolitikai stratégia kidolgozásáról és végrehajtásáról. Intézkedési területéhez tartoznak az épületenergetikai és az épület-energiahatékonysági programok is.
 
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóközleményéből kiderül, a helyettes államtitkár látja el továbbá az üvegházhatású gázok emisszió-kereskedelmi rendszerének működtetésével összefüggő feladatokat, gondoskodik azok végrehajtásáról, az értékesítési bevételek felhasználásáról. A kiemelt közszolgáltatások (víziközmű-szolgáltatás, hulladékgazdálkodással összefüggő közszolgáltatások) területén Hizó Ferenc felelősségi körébe tartozik az állami szerepvállalás érvényesítése, a meghatározó szabályozási és gazdasági feladatok ellátásával.

süti beállítások módosítása