A brazil Gil de Ferrant választotta meg nagykövetnek a Formula E, mely elsősorban Észak-Amerikában szán fontos szerepet a népszerű sportolónak. A 45 éves Ferran megtisztelőnek tartja, hogy őt kérték fel erre a szerepre. Ferran egyrészt az elektromos bajnokság szóvivője lesz Észak-Amerikában, másrészt tanácsokkal fog szolgálni a széria fejlesztéséhez.

Ferran 1980-ban kezdte pályafutását hazájában, majd a brit Formula 3 bajnoka lett. Később következett az IndyCar, melyben kétszer is bajnok lett, 2003-ban pedig megnyerte az Indianapolis 500-at. Visszavonulását követően a Forma-1-be is belekóstolt, mivel a Honda Racing F1 Team sportigazgatója lett, és az IndyCar szakértőjeként tevékenykedett az ABC-nél és az ESPN-nél.
 
Megalapította a De Ferran Motorsports névre hallgató csapatát, mely egy évet ment az IndyCarban, és segített kifejleszteni az ACURA ARX2a-t. Ferran ismét szakértőként tevékenykedik, illetve aktív tanácsadó a motorsporttal és autóiparral kapcsolatos kérdésekben.
 
A tisztajövő.hu cikkéből kiderül, Ferran úgy véli, kétségtelen, hogy az elektromos autók világszerte egyre nagyobb szerepet kapnak a közlekedésben, és az elektromos autókkal történő versenyzés tökéletes alapot nyújt ahhoz, hogy segítsen felgyorsítani a releváns technológiák fejlesztését, egyben izgalmas módon mutassa meg a benne rejlő potenciált.
 
Véleménye szerint az FIA Formula E Championship globális szinten vezető kezdeményezés az elektromos versenyzés terén. Lenyűgözőnek találja és megtiszteltetésnek érzi, hogy szakértelmével hozzájárulhat ehhez az izgalmas és áttörő vállalkozáshoz.

süti beállítások módosítása