Az Európai Bizottságban terjesztették elő a Tiszta energiák a közlekedésben elnevezésű csomagot, melynek része az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának kiépítését előmozdító irányelv is. Azonban a tiszta üzemanyagok elterjedését ugyanakkor nagyban akadályozza, hogy nincsen elegendő töltőállomás és jármű.

A kereslet az infrastruktúra kiépítésével növelhető, ám elegendő jármű hiányában nem épül ki megfelelő infrastruktúra sem. A-tervezet szerint az elektromos járművek töltőállomásainak számának, Magyarországon, 2020-ra el kellene érnie a 68 ezret. Ennek közel tíz százalékának, mintegy 7 ezernek nyilvánosan hozzáférhető töltőállomásnak kellene lennie.
 
A Nemzeti Megújuló Energia Platform szerint a kitűzött célok akkor teljesülhetnének a leggyorsabban, ha olyan közterületeket, mint az áruházakat, mélygarázsokat, mozikat, színházakat, középületeket, vagy a fizetős parkolókat üzemeltetőknek mind elektromos töltőállomásokat kellene létesítenie.
 
A metropol.hu cikkéből kiderül, a hazai lehetőségek közül 3 lehetséges forgatókönyvet vázolt a PricewaterhouseCoopers. az optimista verzió szerint 2020-ra 5, a realista szerint 1,2; a pesszimista szerint 0,7%-os arányt érhet el az elektromos autók részaránya itthon.

süti beállítások módosítása