Az egyik legjelentősebb múlttal rendelkező Forma-1-es csapat, a Williams sem maradhat ki az egyre jobban formálódó elektromos bajnokságból. Ennek megfelelően, a múlt héten megállapodást írtak alá a Formula E-vel.A szerződés keretében ők fogják biztosítani az akkumulátorokat a 2014-ben rajtoló szériának.

A McLaren után újabb F1-es alakulat került képbe a Formula E-ben, mivel a Williams is szeretné kivenni a részét a forradalmian új sportból. A Williams mindig is érdeklődött a fejlett technológiák után, és az F1-ben is saját, lendkerekes KERS-t alkalmaznak.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Jaguarral közösen megépítik a cég legújabb sportautóját, de ebből a projektből végül nem lett semmi. Valószínűleg ezt kívánják pótolni a Formula E-vel, melyhez az akkumulátorokat fogják szállítani.

A tisztajövő.hu cikke szerint 10 csapat nevezésére számítanak, melyek 2-2 autót fognak indítani. Minden versenyző gépet cserél féltávnál, ezzel váltják ki az akkumulátorok korlátozott kapacitását. Tehát összesen 40 autónak kell biztosítani az éltető energia tárolását, és ebben segít a Williams, mely fejlett lítium-ionos akkumulátorok készítését vállalta a 15.5 millió dolláros megállapodás keretében.

A Formula E a tervek szerint 2014 szeptemberében rajtol egy londoni futammal, majd olyan városokat érint, mint Bangkok, Peking, Buenos Aires, Los Angeles, Miami, Rio de Janeiro, Róma és a maláj Putrajaya. Bennfentesek szerint a szezon átnyúlik 2015-be is, és Monacóban ér véget.

A kezdetben 17 fős Williams Grand Prix Engineering versenycsapatot Frank Williams és Patrick Head alapította 1977-ben. 7 egyéni és 9 konstruktőri világbajnoki címével a Formula–1 egyik legsikeresebb csapata, utóbbi rangsorban csak a Ferrari előzi meg.

süti beállítások módosítása