Az egyre jobban formálódó Formula E két fontos partnerrel bővült szerdán. Kiderült, hogy a Tag Heuer lesz a hivatalos időmérő, és a Renault szállítja az erőforrásokat. A Formula E az első olyan autóverseny-széria, amelynek modelljeit elektromos motorok hajtják meg.

A 2014-ben induló Formula E ezzel az autóversenyzés számára még újszerű technológiával igyekszik nagy hangsúlyt fektetni a környezettudatosságra. Ezek után nem csoda, hogy a felek szerdán nagy örömmel jelentették be, hogy a világ vezető autógyártója kötelezte el magát a széria mellett.

2014-ben útjára indul az elektromos bajnokság, mely tíz állomással rendelkezik, amelyeket kivétel nélkül utcai pályákon fognak lebonyolítani, szerte a világban. A tisztajövő.hu cikkéből kiderül, összesen tíz istálló fog indulni, és két-két versenyzőt állíthatnak fel a rajtrácsra. A futamok nagyvárosokban fognak zajlani, és egy órásra tervezik őket. Május közepén fontos mérföldkőhöz érkezett a széria, mivel a Tag Heuer mellett a  Renault is beszállt. A francia autógyártó a Spark Racing Technology-val együttműködve szállítja majd a technikát.

"A Renault egyedülálló elkötelezettséget demonstrált a zéró emissziós mobilitás iránt, hiszen 4 elektromos autót is kínál a piacon. A Renault Európában, míg a Renault-Nissan Szövetség világszinten lett vezető az elektromos autók értékesítésében. A Formula E egy izgalmas lehetőség arra, hogy demonstráljuk az elektromos autókkal kapcsolatos megoldások kiválóságát és megbízhatóságát"- mondta büszkén Philippe Klein a Renault Grouptól.

Alejandro Agag, a Formula E Holdings (FEH) vezetője szintén nagyon derűlátó volt a bejelentés kapcsán. Elmondta, a Renault és a Formula E ugyanolyan elkötelezett az innovatív technológia és a fenntartható motorizáció iránt, és örömmel jelentjük be, hogy alapító partnerként üdvözölhetjük őket ebben a bajnokságban. Véleménye szerint azzal, hogy a Renaulttal két legyet ütnek egy csapásra, mivel az sikeres és nagy múltra tekint vissza a motorsportban, ugyanakkor úttörő az elektromos járművek terén, mivel az első olyan komoly autógyár, mely zéró emissziós autót árul.

süti beállítások módosítása