Természetesen az olyan nagy gumigyártó  cégek számára is fontos szempontot jelent a környezetvédelem, mint a Pirelli. Ennek megfelelően az olasz gyártó is jelentős hangsúlyt fektet a környezettudatos keverékek kifejlesztésére.

A cégnél kialakított új vállalati filozófia értelmében a jövőben csökken a környezeti hatás a gyártáskor és az abroncs teljes élettartama alatt. A tervek szerint a "Zöld abroncs" termékek új gumikeverékekből és megújult karkasz szerkezettel készülnek.

A nanotechnológia alkalmazása fokozott hőmérsékleti stabilitást biztosít a gumikeverékeknek, csökken a súrlódás okozta hőveszteség és ennek következtében az üzemanyag fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás.

A Cinturato termékcsaládnál alkalmazott "Zöld abroncs" technológia emellett a környezetbarát anyagok felhasználásának köszönhetően, megnöveli az abroncs élettartamát, és csökkenti a zajszintet is. A tisztajövő.hu cikkéből megtudhatjuk, hogy az aromás olajoktól mentes anyagok minimalizálják a környezetszennyezést gyártáskor és az abroncs teljes élettartama alatt.

A vezetési kényelmet tovább fokozza, hogy az új abroncs már megfelel az EU zajcsökkentésre vonatkozó 2012-es irányelvének. Az előző termékgenerációkhoz képest a Cinturato átlagosan 1 dB-lel kevesebb zajt bocsát ki (ami akár 30%-kal kisebb érzékelhető zajt jelent, fokozott vezetési kényelem mellett.)

A Pirelli a világon az ötödik legnagyobb gumiabroncs gyártó, több mint 160 országban van leányvállalata, 20 országban anyavállalata, amelyek több mint 10 ezer munkást foglalkoztatnak. A céget 1872-ben Giovanni Battista Pirelli alapította Milánóban. 2010 óta, miután a Bridgestone bejelentette, kilép a Formula–1-ből, a Pirelli az egyetlen gumiszállítója a sportágnak.

süti beállítások módosítása