Március közepén a Sebring International Raceway volt az otthona a 61. Mobil 1 12 órás futamnak, melyen két Hibrid Audi diadalmaskodott. A kettős győzelemmel a német gyártó autói méltóan zárták a sebringi történelmüket.
 
A Sebring International Raceway-en rendezett versenyen az AUDI eddig is számos sikert aratott, most azonban megújuló energiával működő verzióival nyerte meg a versenyt, első és második helyre behozva a két hibrid R-18 e-tron quattrot.
 
A technet.hu beszámolója szerint azt lehet mondani, hogy gondot nem okozott különösebb a két Audinak az első két hely megszerzése és megtartása. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen verseny soha nem mentes a problémáktól.
 
Az egyes rajtszámú versenygép az első rajtkockából indult, de Marcel Fassler, Benoit Treluyer és Oliver Jarvis ennek ellenére komoly támadásoknak volt kitéve a Tom Kristensen, Allan McNish és  Lucas di Grassi triónak, akik a kettes rajtszámmal ellátott autóban nyomták a gázt.
 
A hibrid Audinak ez volt a premiere, hiszen most mutatkozott be a tengerentúlon és gyakorlatilag azonnal bekerült a legendás elődök közé, hiszen korábban az R8, az R10 és az R15 szintén szép győzelmeket aratott.
 
A német gyárnak így sikerült ismét bebizonyítania, hogy mennyire ott van a szeren a versenysportot illetően, akár az alternatív hajtással is megspékelve. A második helyen befutott trió elszántságát egyébként jól szemlélteti, hogy a 12 óra, 0 perc és 11,638 másodperces verseny végén a győztesnél mindössze 7,679 másodperccel futottak be később.

süti beállítások módosítása