Megalakult az első biogyógyszergyár

Címkék: usa európa

2013.01.25. 10:34

Megkezdte működését az első önálló biogyógyszer vállalat az AbbVie. Ebből az alkalomból az AbbVie vezetői több mint 40 országból érkező munkatársakkal és betegek együtt nyitották meg a 2013-as évi kereskedést a New York-i Értéktőzsdén.

Gazdag, 125 évre visszatekintő gyógyszerfejlesztési múltjával az AbbVie a modern biotechnológia iránti elkötelezettséget ötvözi a piacvezető gyógyszervállalat szakértelmével és felépítésével. A betegek számára 170 országban rendelkezésre álló nemzetközi vállalatként, az AbbVie mintegy 18 milliárd dolláros becsült éves bevétellel és azzal a szilárd elhatározással indul útjára, hogy részvényesei számára értéket teremtsen. Mindezt hosszú távú növekedéssel és a vállalat részvényesi osztalékpolitikájának folytatásával kívánja elérni.

A Figyelő Online cikkéből kiderül, egyedülálló biogyógyszer vállalatként az AbbVie egy összehangolt és céltudatos üzleti modellt alkotott, amely lehetővé teszi, hogy az ebből eredő bevételének egy részét a jövő terápiáiba fektesse. Az AbbVie hosszú távú növekedését a klinikai vizsgálatokban jelenleg tanulmányozott, impozáns fejlesztési portfóliója biztosítja, amelyben 20 készítmény már a klinikai fejlesztés utolsó fázisaiban van.

Ezek, illetve a még kutatási fázisban vizsgált készítmények olyan betegségekre keresnek megoldást, mint a hepatitis C, a rheumatoid arthritis, a plakkos psoriasis, a sclerosis multiplex, az Alzheimer-kór, a Parkinson-betegség, a spondylo-arthropathiák, a myeloma multiplex és az endometriosis. Az AbbVie 2006 óta megháromszorozta a fejlesztés alatt álló készítményeinek számát.

Az AbbVie fő irányvonala olyan speciális gyógyszerek fejlesztése, amelyek az összetett és megoldatlan egészségügyi problémákra adnak megoldást, különösképpen azokra a súlyos krónikus betegségekre, amelyek az összes egészségügyi költség 75 százalékát teszik ki.

süti beállítások módosítása