2013-ra jön a hibrid Ford Mondeo

Címkék: hibrid autó

2011.07.08. 10:55

Más autómárkákhoz hasonlóan a Ford is egyre jobban igyekszik nyitni az alternatív hajtású járművek felé. Tavaly indították azt a programot, melynek keretében 2013-ig öt elektromos hajtású és hibrid modellt mutatnak be Európában.

Idén először a Transit Connect jelenik meg, az elektromos Focus hamarosan sorozatgyártásba kerül, és a családi modellből, a C-Max-ból is jön zéró emissziós változat. A gyártó jelenleg leginkább az egyik legjelentősebb európai modelljére, a Mondeora összpontosít, melynek hibrid változata hamarosan bemutatkozhat.

Ebben a tervek szerint 1,6 literes EcoBoost benzines turbómotort társítanak egy elektromos egységgel. A 200 lóerős maximális teljesítményt a benzinmotor 160 és a villanymotor 40 lóereje adja.

Ez utóbbit az automata váltóba építik, csakúgy, mint a Porsche és a Volkswagen modelljeiben. Más hibrid modellekhez hasonlóan a Mondeo is képes lesz villanyautóként is közlekedni, a hatótávolsága az akkumulátorban tárolt energiától függ majd.

A Ford jelenleg még mindig tulajdonos a Mazdában - mintegy 10 százalékban -, de a japán autógyártó nem vesz részt a hibrid rendszer fejlesztésében.

süti beállítások módosítása