A világ évről-évre fejlődik, és a változásoknak köszönhetően kevés dolog állandó. Az egyik ilyen, hogy a gyerekek kedvence akárcsak ötven éve, most is a Lego. A dán játékgyártó a közeljövőben a színes kockák mellett a megújuló energiák piacára is betörne.

A világ ötödik legnagyobb játékgyártójának célja az, hogy 2020-ra a termeléshez szükséges energiát közvetlen vagy közvetett módon, teljes egészében megújuló forrásból fedezzék. A dán társaság két partnerrel közösen tervezett fejlesztése révén, további több százezer háztartást látna el megújuló energiával.

A Lego Csoport egy magántulajdonban lévő társaság, amelynek székhelye a dániai Billundban van. A cég 3 milliárd koronával száll be a projektbe, amely az eddigi legnagyobb dán fejlesztés a szélenergia területén. A játékgyártó a Dong Energy energiaszolgáltatóval és az Oticon nevű alapítvánnyal közösen végzi a beruházást.

A tervek szerint összesen 77 turbinát telepítenek, a munka 2013-ban kezdődik, és az erőműpark egy évvel később már meg is kezdheti a termelést. A kiszemelt terület Németország északnyugati partjától 55 kilométerre fekszik, és a megtermelt áramot a német hálózatba táplálják.

A beruházással csaknem 300 ezer háztartás áramszükségletét fedezné a cég, amely Dániában, Magyarországon, Csehországban és Mexikóban működtet üzemeket – írta a Handelsblatt című német üzleti lap. A vállalat egyébként ma is Kirk Kristiansen családjának birtokában van, aki 1932-ben alapította a céget.

süti beállítások módosítása