Az RWE – Németország második legnagyobb energiaszolgáltatója – a következő négy év során 5 milliárd eurónyi megújuló energiához köthető beruházással tervez. A cég projektcsomagjában szerepel többek között egy egymilliárd eurós német északi-tengeri off-shore szélerőmű, valamint biomassza-erőművek létesítése Lengyelországban és az Egyesült Királyság területén.

A szomszédos Lengyelországban 2015-re szeretnék megháromszorozni a jelenlegi szélkapacitásukat, ami így 300 MW-ra növekedne. Ebben a projektben vállalna jelentős szerepet az RWE, részben azzal a céllal, hogy tartani tudja a lépést a legfőbb hazai versenytársával az E.ON-nal, amely nemrég 7 milliárd eurós megújuló beruházási programot hirdetett.

Mindkét társaság jelentősen nyitna a megújuló energiák iránt, mivel mindkettőt igen érzékenyen érintette, hogy tavaly nyáron a német a kormány, a fukusimai baleset következtében kialakult német belpolitikai helyzet hatására, az atomerőművek gyorsított bezárásáról határozott.

Az EU német származású energiaügyi biztosa szerint Németországban érdemes lenne megfontolni a két nagy energiaszolgáltató fúzióját is, hiszen így globális szinten is versenyképes méretű cég képviselhetné az ország érdekeit.

Az RWE egyike Európa legnagyobb energiaipari vállalatainak. A társaságcsoport több mint 70 ezer alkalmazott munkájával 16 millió ügyfelet lát el villamos energiával és megközelítőleg 8 millió ügyfelet gázzal. 2011-ben az RWE konszern mintegy 45 milliárd Euro árbevételt realizált.

süti beállítások módosítása