Egy közelmúltban elvégzett felmérés szerint sokan támogatják a Pannonpower Holding Zrt. biomassza-beruházását a pécsi hőerőműben. A 24 milliárd forintból épülő új blokkra a lakosság és az agrárszektor is kiemelt figyelemmel tekint.

A 450 ember megkérdezésével végzett helyi reprezentatív felmérés szerint a lakosság 85 százaléka tartja fontosnak a megújuló energiaforrások, köztük a biomassza alkalmazását, a megkérdezettek kétharmada támogatja az aktuális felhasználási szint bővítését is.

Az erőmű új blokkjának tüzelőanyagát- a szalmát - a kutatásba bevont személyek 81 százaléka vélte környezetbarátnak, 76 százaléka olcsónak és 67 százaléka hatékonynak. A válaszadók 68 százaléka szerint Pécs levegője javulni fog jövő év végétől, romlásra mindössze 3 százalék számít.

A Dalkia Energia cégcsoporthoz tatozó Pannonpower Holding Zrt. október 12-ei bejelentése szerint , a beruházás már 2012. október végétől termel majd kapcsolt hő- és villamos energiát.

A jelenlegi 50 megawatt teljesítményű fatüzelésű mellett épülő 35 megawattos blokk a legnagyobb szalmatüzelésű berendezés lesz Magyarországon, Pécs pedig az ország első olyan nagyvárosa, ahol a távfűtéshez szükséges hőenergiát szinte kizárólag biomasszából állítják elő. A berendezés évente 200 gigawattóra villamos energiát is termel, ez mintegy 100 ezer ember áramszükségletét fedezi majd.

süti beállítások módosítása