A 100%-ban elektromos autó a legszebb napjait éli, miközben hatalmas iránta az érdeklődés. A szeptemberi eladási lista szerint a Tesla elektromos autója lett a legkelendőbb jármű Norvégiában. A Tesla Motors nemrég úgy döntött, hogy Amerika mellett Európában is megkezdi a Model S névre hallgató elektromos autójának értékesítését.

A tisztajövő.hu beszámolója szerint a legfrissebb norvég eladási listák alapján a Tesla Model S lett a legkelendőbb autó a szeptemberi hónapban Norvégiában. Már az első napon is rengeteg Teslát adtak el az európai országban, ami az államokhoz hasonlóan az öreg kontinensen is egyfajta trendet indíthat el.

A listát 322 egységgel vezeti a Tesla, addig a hagyományos hajtású Volkswagen Golf a második helyet foglalja el 256 egységgel. A lista összesen 8 autót tartalmaz, melyen ott szerepel a Nissan elektromos járműve, a LEAF is.

Az elektromos autókat gyártó Tesla Motors már korábban jelezte, a jövőben arra törekszik, hogy az Egyesült Államokon kívül Európában és Ázsiában is gyárakat húzzon fel. Amerikában ugyanis egyre többen döntenek úgy, hogy lecserélik benzines autójukat az amerikai márka elektromos típusára. Ennek köszönhetően a Tesla Model S az egyik legközkedveltebb modell lett a vásárolók körében.