A világgazdasági válság ellenére az Európai Szélenergia Szövetség 2013-as, évenként megrendezett, legnagyobb és legrangosabb konferenciájára eddig 25%-kal többen jelentkeztek, mint azonos időszakban a 2012-esre. A jelentkezési adatok pozitívak, így 2013-ban jó eséllyel megdől majd az európai legrangosabb szélenergetikai rendezvény részvételi rekordja, amely eddig tízezer-hatszáz regisztrált fő volt. Az idei konferencia mottója: „Váltsd valósággá a víziódat!”

Kifejezetten magas az ipari résztvevők aránya, várhatóan – a korábbi évek gyakorlatával azonos módon – minden, a világ szélenergetika iparágában szerepet játszó vállalat képviseli majd magát. A négynapos konferencia 2013 februárjának első napjaiban lesz Bécsben, így könnyen eljuthatnak oda a hazai érdeklődők is.

„Az üzlet, technológia és politika” szokásos, éves európai találkozójára kerül sor, hat témakör köré csoportosítva, eszerint a szabályzók és piacok, az elektromos rendszerek és piacok integrációja, a szélkapacitás, a szélturbinák, szélfarmok témakör mellett a tudomány és kutatás, valamint a finanszírozás lesznek a főbb témák.

A tudás és információcserén túl ez a fórum kiváló lehetőséget nyújt nemzetközi kapcsolatteremtésre is. A konferencián kiemelt előadóként a szövetség görög elnöke és olasz konferenciavezetője mellett felszólalnak osztrák, török és ír miniszterek is.

Idén szervezői feladatot kapott az MTA SZTAKI-ban működő Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratórium kutatója Dr. Viharos Zsolt János is, aki a Tudomány és Kutatás témakör „Improved operations and maintenance”, azaz a „Modern üzemeltetés és karbantartás” szekciójának vezetői teendőit látja el.

A konferencia programja a napokban már megjelent, a www.ewea.org/annual2013 címen elérhető.

süti beállítások módosítása