A Sixt autókölcsönző napjainkban több mint 150 országban van jelen, és immár 12 éve, 1999 óta szereplője a magyar gépjárműkölcsönző piacnak. Jelenleg is mintegy 300 bérautója áll az ügyfelek rendelkezésére.

A cég azonban nem szeret ülni a babérjain, ezért ismét újítani készül gépjárműparkján. A cseh piacon elsőként kínál környezetbarát autókat ügyfeleinek. A Smart ED gépkocsik elektromos meghajtásúak és a városi közlekedésre kiválóan alkalmasak. Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy alacsony költségei miatt sokak érdeklődésére számíthat.

A Smart-projektben az E.ON energiatársaság segített, és jelenleg két elektromos töltőállomás is található már Prágában - az egyik a prágai repülőtér Sixt kirendeltségén, a másik pedig egy dupla töltőállomás a Hotel Hilton előtt.

A Mercedes-Benz import Smart ED egy kétüléses személygépkocsi 110 km/h-s végsebességgel és akár 135 km megtételére elegendő akkumulátorkapacitással. Az autó feltölthető nyilvános töltőállomáson és háztartási konnektorból is.

Az akkumulátor feltöltéséhez szükséges idő elfogadható, még mindennapos városi használat mellett is. A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően nem csak a töltés sebességét, de az akkumulátor kapacitását is növelték, azonban az elektromos autók elterjedésének az árak változása mellett a töltőhálózat kiépülése is egyértelmű feltétele.

süti beállítások módosítása