Magyarországon mintegy 1600 benzinkút üzemel, azonban ezek döntő része még nem forgalmaz E85-ös bioüzemanyagot azaz a legjelentősebb cégek – MOL, Shell, OMV – nem árulják ezt az alternatív üzemanyagot.

Akad vállalat, amelyiknél úgy vélik, az E85 jövedéki-adó mentessége a legdrágább módja a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének, mindamellett, hogy nem is biztos, hogy az E85 valójában hozzá tud járulni ahhoz. Ugyanakkor fontos gazdasági érv, ami szintén a forgalmazás ellen szól, hogy, a hazai járműállomány mindössze egy százaléka alkalmas csak a bioüzemanyag használatára.

Azonban az említett cégek közül van olyan, amelynek külföldi kútjain már megtalálható a zöldbenzin. De van olyan is, amely ugyan foglalkozik a gyártással, de itthon még nem forgalmazza azt. Magyarországon a „színes” kutak közül jelenleg csak az Avia, az Agip és az Oil! kutakon lehet hozzájutni az E85-höz.

Sokan úgy vélik, ha a három legjelentősebb cég közül akár csak egy is belépne a piacra, jobban beindulna az ágazat. A bioüzemanyag felhasználás arányának jelentős növekedése azonban komoly adókiesést jelentene az államnak.

Egy statisztikai kimutatás szerint ennek ellenére növekszik hazánkban a bioetanol fogyasztás, hiszen amíg 2009 nyarának végén még csak 323 ezer liter fogyott E85-ből, 2010 ugyanezen szakaszában már 3,77 millió liternyi E85-öt tankoltunk. Bár a kimutatás jelentős növekedést mutat, ez még mindig nagyon kis százaléka az éves 3 milliárd liter körüli fogyasztásnak.