Közel 13,5 tonna használt sütőolajat vittek a kutakra a MOL augusztus 12-étől szeptember 1-jéig tartó gyűjtőkampányában. Ezzel együtt a vállalat 2011-ben indított, a használt sütőolaj gyűjtését ösztönző programjában, két és fél év alatt több mint 188 tonna zsiradékot adtak le.

A statisztikák szerint Magyarországon az évente forgalomba kerülő több tízezer tonna étolaj mindössze 14-15 százalékát gyűjtik vissza. A Mol több mint  két éve szervezi a használt sütőolaj gyűjtését és újhasznosítását célzó programját.
    
A program indulásakor, 2011-ben országszerte 100 Mol benzinkúton lehetett leadni az összegyűjtött háztartási zsiradékot. A társaság folyamatosan bővítette az átvevő helyek számát, így az idén már 170 töltőállomáson várták azokat, akik környezetbarát módon akartak megszabadulni a sütéshez használt olajtól. Az eddig begyűjtött használt sütőolajat a Rossi Biofuel komáromi üzemében hasznosították újra és állítottak elő belőle bioüzemanyagot.
    
Az augusztusi kampányban nyereményeket is felajánlott a cég a veszélyes hulladékot leadóknak, a három fődíjat, egy-egy utcabált Budapest, Szeged és Miskolc nyerte.

A MOL már két éve szervezi a használt sütőolaj gyűjtését, újra hasznosítását, meggyőzendő mindenkit arról, hogy az olaj nem a csatornába, vagy éppen a kukába való. Magyarországon az évente eladott több tízezer tonna étolajnak még a hetedét sem gyűjtik vissza.
 
Tavalyelőtt országszerte 100 MOL benzinkúton lehetett átadni az összegyűjtött háztartási zsiradékot, és az akkori hatalmas érdeklődés miatt a társaság folyamatosan bővítette az átvevő helyek számát. Ennek köszönhetően az idén már 170 töltőállomáson várták azokat, akik környezetbarát módon akartak megszabadulni a sütéshez használt olajtól.
 
Az idei kampány („Köszi az olajat, jövünk egy bulival!”) augusztus 12. és szeptember 1. között zajlott. A résztvevők a használt sütőolajért a MOL begyűjtőpontokon kupont kaptak, amellyel megyeszékhelyükre szavazhattak a kezdeményezés hivatalos online felületein. A környezetvédelem jegyében a MOL-kutakon továbbra is átveszik, gyűjtik a háztartási zsiradékot, az újra hasznosításról a Biofilter Kft. és a Rossi Biofuel komáromi üzemének segítségével egész évben gondoskodnak.

süti beállítások módosítása