Az elektromos autókat gyártó Tesla Motors arra törekszik, hogy a jövőben az államon kívül Európában és Ázsiában is gyárakat húzzon fel. Finoman szólva is beindult a Tesla Motors szekere, mely az elmúlt hónapokban hatalmas ugrást tett meg az elektromos autók piacán.

Az Egyesült Államokban egyre többen döntenek úgy, hogy lecserélik benzines autójukat az amerikai márka elektromos típusára. Ennek köszönhetően a Tesla Model S az egyik legközkedveltebb modell lett a vásárolók körében.

A rendkívül hatékony és mutatós, valamint jól kezelhető Tesla Model S sokáig csak Amerikában volt kapható, ám az elmúlt hetekben - a felélénkülő kereslet hatására - az európai kiszállítások is megkezdődhettek. A tisztajövő.hu már korábban beszámolt róla, a Tesla mindeközben Ázsia felé is nyitna, és a kínai piacot is meghódítaná.

A Tesla Motors alapítója, Elon Musk a Bloombernek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a logisztikai költségek csökkentése és a jobb hatékonyság érdekében a terveik szerint Európában, az Egyesült Államok más részein és Ázsiában is gyárakat terveznek felhúzni.

Így az sem elképzelhetetlen, hogy az egyik üzemet akár Magyarországon húzzák fel. Ez ideális hely lehetne a Tesla számára, miután a hazánkban más nagy autógyártók is jelentős üzemi munkálatokat látnak el.

süti beállítások módosítása