Nagy név csatlakozott a Formula E mezőnyéhez, miután a hét közepén hivatalosan is megerősítették, hogy Michael Andretti csapata, az Andretti Autosport is ott lesz a rajtrácson 2014-ben. A bejelentésre Indianapolisban, az Andretti Autosport főhadiszállásán került sor, ahol azt is elmondták, a Formula E harmadik belépője szintén „ügyfélautót” fog futtatni az első szezonban.

Az ünnepélyes bejelentésen a csapat alapítója mellett jelen volt Alejandro Agag, a Formula E Holdings ügyvezetője is. Az Andretti Autosport óriási népszerűségnek örvend a tengerentúlon, és csapatokat futtat az IZOD IndyCar Seriesben, mellette még a Firestone Indy Lightsban, a Pro Mazda Championshipben, és az USF2000 National Championshipben is. Az IndyCarban eddig négy címet gyűjtöttek be.

A tisztajövő.hu információi szerint az első évben minden csapat a Spark-Renault SRT_01E Formula E versenyautót fogja használni, melyet a francia Spark Racing Technology épít, de közreműködik a McLaren, a Williams, a Dallara, és a Renault is. Az Andretti Autosport a harmadik csapat, mely nevezett az elektromos bajnokságba a brit Drayson Racing és a kínai China Racing után.

Andretti elmondta, nagy megtiszteltetés az Andretti Autosport számára, hogy egyike lehet a Formula E tíz alapítócsapatának, melyek az első szezonban indulnak. A tulajdonos már nagyon várja, hogy még jobban felfedezzék ezt a szériát, és világszerte segítsék építeni a nyitott karosszériás versenyzés jövőjét.

Agag szintén nagyon boldogan nyilatkozott a bejelentés alkalmával, mint mondta, abszolút örömükre szolgál, hogy a bajnokságban üdvözölhetik az Andretti Autosportot, amely hihetetlen pedigrével rendelkezik a versenyzés terén, és olyan eredményekkel, melyek óriási hozzájárulást jelentenek majd a Formula E-nek.

süti beállítások módosítása