A Schneider Electric Párizsban látta vendégül Go Green in the City innovációs versenyének 50 döntősét 2013. június 26-28. között. A Go Green in the City verseny a városokban bevezethető energiamenedzsment-megoldásokra összpontosít, és célja, hogy előmozdítsa a fenntartható energiafelhasználással kapcsolatos újításokat.

A vállalatcsoport központjában megrendezett döntőben Alyssa Tricia Eloise Vintola és Lorenz Ray Payonga, a Fülöp-szigeteki Ateneo de Manila egyetem diákjai nyerték el a Go Green in the City 2013 díjat Oscillohump nevű ötletükkel.

Alternatív energia megoldásuk koncepciója a közúti bukkanók elektromágneses indukciójára épül, melynek alkalmazásával energia termelhető a városi elektromos hálózatok számára. A győztes csapat egy három földrészen átívelő utazást nyert, amelynek során a tanulók létesítmény-látogatásokon vesznek részt, sőt állásajánlatot is kapnak a vállalattól.

A Kínából, Brazíliából, Franciaországból, Németországból, Indiából, Lengyelországból, Oroszországból, Törökországból, Indonéziából, Fülöp-szigetekről, Szingapúrból és az Egyesült Államokból érkező versenyzők a háromnapos párizsi rendezvény keretében esettanulmányokon keresztül mutatták be a megvalósítható megoldásokat az energiamenedzsment területén, a meghatározott öt alapvető városi témakör valamelyikében: háztartások, felsőoktatási intézmények, kiskereskedelmi egységek, vízgazdálkodás és kórházak.

A Schneider Electric közleményéből kiderül, a korábbi évek sikerére alapozva idén további tíz országban hirdette meg a versenyt, amelyen így 2013-ban már tizenkilenc ország vett részt. Az új országok közé tartozik Mexikó és Kanada, valamint nyolc délkelet-ázsiai ország (Indonézia, Malajzia, Fülöp-szigetek, Thaiföld, Szingapúr, Vietnam, Korea és Tajvan).

A Schneider Electric büszke arra, hogy a Go Green in the City versennyel lehetővé teszi a tehetséges diákok számára, hogy valós eseteken keresztül, és a globális energetikai kihívásokban tapasztalt munkatársakkal együttműködve ismerkedjenek meg jövőbeli munkájukkal. A résztvevők több mint fele nő, így a verseny megrendezésével a szakmai sokszínűség támogatásának fontosságát is hangsúlyozzuk - mondta Karen Ferguson, a Schneider Electric globális humánerőforrás-részlegének ügyvezető alelnöke."

A Go Green in the City hároméves fennállása óta több mint 1600 nevezés érkezett, vagyis több mint 3000 főiskolai és egyetemi hallgató vett részt a versenyen a világ minden tájáról. A Schneider Electric minden évben egyre fokozódó érdeklődést tapasztalt a feltörekvő országokból érkező diákok részéről - különösen Indiából -, ami alátámasztja a vállalat nemzetközi elismertségét. Emellett a fejlődő térségek tanulói kiemelt célcsoportot jelentenek a vállalat számára, mivel a kiélezett versenyhelyzetben komoly feladatot jelent a tehetséges szakemberek felkutatása ezekben az országokban.

süti beállítások módosítása