A Deutsche Bahn energiaszolgáltatójának hálózatára már 48 szélturbina által előállított villamos energia érkezik. Ezeknek a szélturbináknak köszönhetően évi 82 ezer tonna szén-dioxid kibocsátásnak tudják elejét venni, a vasúti társaság áramellátásában pedig 2,2 százalékkal, 24 százalékra nőtt a zöldenergia aránya.
 
A vg.hu cikkéből kiderül, a növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy a DB Energy két újabb, Északi-tenger parti szélpark tulajdonosával állapodott meg március 1-i hatállyal. Az Emden közelében lévő Krummhörn kerületben  lévő szélparkok tulajdonosa és üzemeltetője az EWE Windservice GmbH.
 
A DB Energy 2010-től a Märkisch-Linden közelében lévő két szélfarmmal, 2011 januárjától a Hoher Fläming, 2011 novemberétől a Brandenburg és az alsó-szászországi Elsdorf II szélfarmmal állapodott meg az általuk előállított villamos energia átvételéről. A cég rendszerére most rákapcsolt, 15 északi-tengeri turbina együttes éves termelése nagyjából 36 gigawattóra.
 
Az ügylet révén körülbelül a harmadával nőtt a DB Energy portfóliójában lévő szélenergia mennyisége. Az összesen 48 turbina egy év alatt nagyjából 140 gigawattóra áramot állít elő. Ennyi 28 ezer, négyfős német háztartás ellátására elég.

süti beállítások módosítása