Elektromos autó töltőállomás telepítéséről írt alá megállapodást Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Hans-Günter Hogg, az ELMŰ Nyrt. Igazgatóságának tagja. Fazekas hangsúlyozta, a tárca elkötelezett a környezetbarát megoldások mellett, és könnyíteni kívánja az elektromos autók elterjedését.
 
A miniszter elmondta, arra buzdítja a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy keressék a környezetbarát megoldásokat a közlekedésben. Hans-Günter Hogg jelezte, hogy megállapodásuk a környezetvédelemmel foglalkozó tárcával egy már korábban elindított együttműködés folytatása.  
 
A zöldtech.hu beszámolója szerint az ELMŰ vezetőségének tagja emlékeztetett arra, hogy a vállalat támogatja az elektromos autók infrastruktúrájának elterjesztését, székházuk előtt 2010 végén adták át az első magyarországi, közterületi elektromos autó töltőoszlopot.
 
Azóta Budapesten hét, közterületen működő  elektromos autó töltőállomást telepítettek, és a közeljövőben továbbiak üzembe helyezését is tervezik. Az áramszolgáltató feladatának tekinti a környezetbarát technológiák, technikák fejlesztését, a cég maga is hat elektromos autót használ jelenleg. Ez ma a legnagyobb elektromos autóflotta Magyarországon.  
 
Bessenyei Tamás, az ELMŰ szakigazgatója elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium elé telepítendő  elektromos töltőoszlop kivitelezése – az engedélyek megszerzésének függvényében – néhány héten belül megtörténik. A társaság közterületi töltőoszlopainál az ELMŰ szerződött partnerei számára ez év végéig ingyen biztosítja az áramot az elektromos autók számára.

süti beállítások módosítása