Az eddigi legfenntarthatóbb sportesemény megrendezését tűzték ki célul a napokban zajló  alpesi sívilágbajnokság rendezői az ausztriai Schladmingban. A Siemensnél ebben partnerre is találtak, technológiai szponzorként többek között egy elektromos busz üzembe állításával teszik még zöldebbé a világbajnokságot.

70 ország 650 sportolójára figyel a világ két héten keresztül Schladmingban, amely több mint harminc év elteltével ad otthont újra a FIS Sí-világbajnokságnak. A sísport legjelentősebb megmérettetésén 223 kilométernyi, teljesen megújult infrastruktúrával rendelkező sípálya és 113 sílift áll a 11 versenyszámban rajthoz álló sportolók rendelkezésére, és 1000 önkéntes segíti a versenyek zavartalan lebonyolítását.

A cég sajtóközleményéből kiderül, a Siemens technológiai megoldásait teszi elérhetővé  a szervezők és a vendégek számára annak érdekében, hogy a schladmingi világbajnokság valóban a legzöldebb sportesemény lehessen. A téli sportokat kiszolgáló infrastruktúra kifejezetten energiaigényes, a Siemens-fejlesztések eredményeként azonban a csúcsidőszakokban környezetbarát forrásból származó energiatárolókból tudnak áramot használni a létesítmények üzemeltetéséhez.

Első alkalommal utazhatnak a világbajnokság részvevői elektromos buszon a létesítmények között: a rendezvényen a német vállalat új fejlesztésű, negyedével kisebb energiafogyasztású, károsanyag-kibocsátásmentes, egy feltöltéssel akár 150 kilométer megtételére képes buszai szállítják az utasokat.

süti beállítások módosítása