Az Európai Bizottságengedélyt adott az elektromos járműveket gyártó, kínai BYD cégnek, hogy elektromos buszait az európai piacon is értékesítheti. A buszokat korábban számos európai nagyvárosban - többek között Budapesten is - tesztelték.

A tisztajövő.hu információi szerint a jövőben a "Whole Vehicle Type Approval" (WVTA) birtokában, a kínai cégnek nem kell minden egyes európai államhoz külön-külön engedélyért folyamodnia, hogy árulhassa járműveit.

A BYD közleménye szerint az Európai Bizottság döntésének köszönhetően már 2013-ban megkezdődhet a buszok értékesítése Európában. Több országban már ismerik a járműveket, hiszen Amszterdamban, Budapesten, Madridban, Barcelonában, Brüsszelben és Salzburgban már korábban tesztelték a 12 méter hosszú, teljes mértékben elektromos buszokat.

A buszokkal biztos, hogy nem vesz zsákbamacskát Európa, hiszen a WVTA megszerzése elengedhetetlen ahhoz, hogy egy cég járműveket kínálhasson eladásra az Unióban. Elnyeréséhez a kérdéses járműnek 25 teszten kell elfogadhatóan teljesítenie, valamint meg kell felelnie meghatározott biztonsági követelményeknek is.

süti beállítások módosítása